Er du nybagt forælder – og er det måske endda dit første barn? – skal du vænne dig til, at det mere er reglen end undtagelsen, at du ikke får en uforstyrret nattesøvn. Nogle spædbørn og babyer vågner nemlig flere gange om natten i et kraftigt grådanfald – og disse grådanfald, hvor barnet mere eller mindre græder uafbrudt uden nogen grund, kaldes for kolik. Kolik er en tilstand, som barnet diagnosticeres med, når alle andre sygdomme er udelukket. Det kan være ganske ubehageligt som forælder at overvære, da du typisk står tilbage helt magtesløs uden at vide, hvad du helt konkret skal foretage dig.

Der er dog flere ting, du kan gøre, hvis dit barn lider af kolik: Først og fremmest anbefaler jeg, at du tager kontakt til en kiropraktor til spædbørn, som kan give dit barn den rette behandling. Grådanfaldene kan nemlig skyldes, at barnet har smerter i muskler, led eller hele bevægeapparatet. Kiropraktoren løsner bl.a. diverse spændinger på en 100 procent smertefri måde.   

Kolik blandt spædbørn 

Kolik er en relativ almindelig tilstand, som ca. 10 procent af alle børn herhjemme rammes af. Det er dog meget forskelligt fra barn til barn, hvor længe kolikken varer ved. Nogle børn har stadig kolik efter 1-års alderen, mens andre børn allerede er symptomfrie efter 3 måneder. Flere undersøgelser viser imidlertid, at børn, som lider af kolik, eller som har lidt af ubehandlet kolik i lang tid, kan få indlærings- samt søvnproblemer, når de bliver ældre. Vel at mærke hvis kolikken ikke bliver behandlet.

Det er selvfølgelig værd at notere, at en kiropraktor altid vil henvise barnet til en læge, hvis der er den mindste tvivl, om barnet lider af kolik, eller om der i virkeligheden er tale om en anden underliggende sygdomstilstand. 

Giv dit barn tryg og omsorgsfuld barndom 

Det er vigtigt, at du som forældre giver dit barn en tryg og omsorgsfuld barndom fyldt med kærlighed. Selvom dit barn måske ikke får de samme interesser som dig, kan du alligevel påvirke dit barn i en bestemt retning ved at tage dem med til fodbold, ridning, tennis eller en helt anden sportsgren, som du måske interesserer dig for. Eller hvis du er musikalsk, og spiller på et musikinstrument, kan du betale for undervisningstimer, hvorfor dit barn bliver beriget med en interesse inden for musik.