langtvaek_snorkeskinne_søvnapnø

Mere end en tredjedel af Danmarks befolkning har et problem, med at snorke når de sover. Dette kaldes for søvnapnø. Alt dette lyder harmløst nok i sig selv, men hvis man spørger en af ægtefællerne til de snorkende personer, så er sandsynligheden for, at man ender med det samme svar meget lille. Hvis man har en ægtefælle som har tendens til at snorke, kan dette kan være med til at give en uro om natten, og man ender med at mangle et par timers søvn, hvis ikke at man rykker sig hen på sofaen i stuen. Søvnapnø hos dig kan medføre at din ægtefælle føler sig utrolig træt og lettere irriteret i gennem hele eller dele af dagen. Dog skal det siges at alle disse komplikationer ikke kun rammer ens ægtefælle, men også kan ramme selve personen som lider af søvnapnø. Det kan derfor ende med at blive et fællesproblem, da begge parter ender med at få en forringet søvnkvalitet. Hvis du derfor allerede nu ved at du lider at søvnapnø, så kan du anskaffe dig en snorkeskinne. En snorkeskinne er et produkt, som skulle være med til at nedsætte snorken eller fjerne den helt. Ved hjælp af sådan en snorkeskinne, så vil både du og din partner kunne forhøje jeres søvnkvalitet igen. Du kan nu få en snorkeskinne hos din tandlæge i Søborg,så du endelig kan få din gode gamle nattesøvn som både du og ægtefællen har savnet.

Søvnapnø og snorkeskinner

Når vi snakker om søvnapnø, så snakker vi generelt om det at snorke. Når vi bliver trætte efter en lang arbejdsdag en dag og gerne vil sove, så sker der ting og sager i svælget som fremprovokerer snorkningen. Det første der sker når vi ligger ned er, at svælgets diameter bliver mindre og der opstår derved større modstand når man skal trække vejret. Muskulaturen i de øvrige luftveje slapper også helt af, og det kan derfor godt blive en smule trangt i svælget. En god cocktail af disse 2 ting betyder, at svælgets vægge suges op mod hinanden og man får derfor ikke tilstrækkelig nok luft ned i lungerne. Koncentrationen af ilt falder i blodet, hvor kroppen går i forsvarsmode og meget hurtigt opfatter at der er noget galt. Dette sender en alarm direkte til hjernen der med det samme stimulerer alle muskler, så der igen kan komme luft ned til lungerne. Hjernen aktiveres og dette kan i nogle tilfælde, ende med at man får en kort opvågning. Musklerne og hjernen slapper så af igen, når iltniveauet i blodet er på et stabilt niveau igen. Grunden til at dette opstår, er for det meste på baggrund af indsnævringer i dit ansigtsskelet samt alle bløddelene i din mund og svælg, og derfor kan du i nogle tilfælde ikke gøre for at du lider af søvnapnø. Der er en masse behandlinger mod søvnapnø på markedet. Her kan du vælge om du gerne vil have et kirurgisk indgreb, eller en af de lidt mere harmløse behandlinger som en snorkeskinne. 

Ved at investere i en snorkeskinne så kan du forebygge din snorken. En snorkeskinne er et instrument fremstillet i akryl som placeres i munden. Måden at en snorkeskinne virker på er,  ved at skubbe lidt til din underkæbe så der er mere plads i munden. Denne position af underkæben giver en fri passage til luften, som kan passere upåklageligt hele vejen ned til lungerne. Når du vågner op tages din snorkeskinne ud, hvorpå den renses, så den er klar til endnu en snorkfri nat.