Strygejern og skjorter

En flot strøget skjorte er vigtig, hvis du ønsker at gøre et godt førstehåndsindtryk til nye mennesker, forretningsforbindelser eller i byen. Her får du derfor en trin for trin guide til hvordan du stryger skjorten perfekt.

Guiden forudsætter at du har et strygejern eller dampstation til din rådighed. Jeg har gode erfaringer med strygejern og dampstationer fra hvidevarebanditten, hvis du ikke skulle være i besiddelse af udstyret kan du kaste et blik på deres udvalget. De har helt sikkert også en dampstation til dit behov.

Strygejern og skjorter

  1. Strygebræt

Det er klart, at det er vigtigt at du skal bruge et strygebræt, til at stryge dine skjorter på. Hvis du skulle være så uheldig ikke at have et strygebræt, er du ikke helt tabt. Det kan lade sig gøre at komme i mål med strygningen uden, men det bliver ikke helt optimalt. Du kan lægge et håndklæde ud på et bord og bruge det som underlag.

  1. Varmt strygejern

Det er vigtigt at have et helt varmt strygejern eller dampstation, da krøllerne ellers ikke vil blive rettet ud. Du skal være opmærksom på hvilket materiale dit stykke tekstil er lavet af og tilpasse temperaturen på strygejernet til det, da du ellers kan skade dit tøj

  1. Start med ærmerne

Det er en god idé at starte med ærmerne. Glat dem ud og stryg i retning fra skulderen til håndledet med dampstationen. Ærmerne bliver typisk hurtigt krøllede, så som udgang er det vigtigt at være omhyggelig med området omkring albuerne, så skjorten har det bedste udgangspunkt, når man ifører sig den.

  1. Brystet af skjorten

Efter ærmerne skal du stryge brystet af skjorten, og være særligt opmærksom på området mellem knapperne da det også har tendens til at krølle. Med en dampstation med ekstra dampudgange i spidsen kan du være særligt effektiv med at få udrettet krøllerne omkring knapperne

  1. Ryggen

Når brystet er klaret er det ryggen der skal have en tur med dampstationen. Det er skjortens største område og er derfor en stor del af strygningen. Ved mange skjorter er der en indsnævring i nakken, så pasformen bliver forbedret. Her skal du være opmærksom på at komme helt ud i kanten af skjorten.

  1. Bunden af skjorterne + syningerne

Ved alle skjorter er der syninger i bunden af skjorten, og disse syninger har tendens til at krølle rigtig meget. Derfor skal du være særligt opmærksom med dampstationen på kanten hele vejen rundt. Det er selvfølgelig særligt vigtigt, hvis du har en skjorte, hvor du ikke putter den nederste kant ned i bukserne.

  1. Skuldrene

Skuldrene kan være et svært sted at stryge med dampstationen, da de ikke er formet som store regulære arealer, men mere er små rundede remisser.

  1. Kraven

Sidste område på skjorten der skal stryges med dampstationen er kraven. Det er særligt vigtigt at komme godt rundt om den med strygejernet eller dampstationen. Kraven sidder tæt på ansigtet og fra ansigtet kommer der en masse af den nonverbale kommunikation vi udsender. Når kraven og skjorten er pænt strøget og ser professionel ud er det et godt udgangspunkt til at sende et mindeværdigt førstehåndsindtryk.