Skimmelsvamp

Går du med mistanke om dit hus er udsat for skimmelsvamp eller andre slags angreb som fugt eller radon, så køb en test online, så du kan få bekræftet eller afkræftet din mistanke. Skimmelsvamp kan både optræde på et synligt område som vægge og lofter, men kan ligeledes være skjult bag paneler og tapeter. Du kan hos skimmelsvamptest.dk købe tests for både synlig og skjult skimmelsvamp, radon og fugt. 

Disse tests anbefales til synlig og skjult skimmelsvamp 

Til overflader – og dermed synlig skimmelsvamp findes der fem forskellige slags tests. PRO-Clean er god at starte ud med, da den er billig og nem at bruge. Denne skimmelsvamp test giver dig hurtigt en indikation på, hvorvidt området er mistænkeligt. Er testen positiv, så bør du omgående rense området med et desinficerende og svampedræbende rensemiddel, som er beregnet til at bekæmpe problemet. Herefter bør du for god ordens skyld igen tjekke området med en PRO-Clean skimmelsvamp test.

Oplever du fortsat en indikation på, at niveauet af skimmelsvamp er for højt, eller vender problemet hurtigt tilbage, så bør du tage en mere avanceret skimmelsvamp test i brug. De koster lidt mere, men til gengæld får du en mere præcis indikation af både mængden af skimmelsvamp samt hvilken art svamp, der er tale om. Føler du dig mere tryg ved at bestille en ekspert på området, som tager en grundig og professionel undersøgelse af dit hjem, så er det ligeledes en mulighed hos skimmelsvamptest.dk 

Til skjulte områder som bag paneler, vægge eller tapeter, anbefales det at tjekke støvet og luften i din bolig. Her findes ligeledes flere muligheder. Den billigste, der bliver tilbudt er Settle Plate Lufttest, som blot giver en indikation. Derimod giver Settle Plate Lufttest med Rapport en hel laboratorie-analyse, som fortæller dig om mængden samt arten af skimmelsvamp. 

Disse andre problematikker kan opstå i din bolig 

Udover en skimmeltest, finder du hos skimmelsvamptest.dk muligheder for at teste andre problematikker, som kan opstå i en bolig, heriblandt fugtmåler og radon måler. Fugt opstår i ca. Hver femte bolig i Danmark, og er derfor et stort og hyppigt problem. Høj luftfugtighed skaber blandt andet gode vækstbetingelser for skimmelsvamp. Dette kan opstå efter eksempelvis en vandskade eller tøjtørring indendørs. Skimmelsvamp vokser i organiske materialer, hvor luftfugtigheden er over 75%, og det er derfor vigtigt, at være opmærksom på dette. For at undgå fugt, som kan udvikle sig til skimmelsvamp, så sørg for at lufte ud og undgå blandt andet tøjtørring indendørs. Går du med en mistanke, så køb en fugtmåler, så du nemt og enkelt selv kan teste din bolig. 

Radon er derimod en gasart, der overalt i Danmark siver op fra undergrunden. Denne radioaktive luftart, kan hverken ses eller lugtes, og kan trænge ind i din bolig, hvor du vil indånde den. Undersøgelser viser dog, at det blot kræver billige og små løsninger, for at sikre indeklimaet mod radon. Hos Skimmelsvamptest.dk finder du radon måler i forskellige varianter. Disse målere anbefales at blive brugt mellem oktober og april, hvor temperaturforskellen på inde og ude er størst. I denne periode får du altså det mest nøjagtige resultat.

Fugt, radon og skimmelsvamp er til skade for dit helbred, og det er derfor ikke underordnet, at du tjekker din bolig. Køb en skimmelsvamp test, fugtmåler eller radon måler, så du slipper for fremtidige bekymringer.