Flere og flere – både private og erhvervsdrivende – bruger flaskegas som energikilde, da den er meget miljøvenlig og nem at benytte sig af. I landbruget bruger man gas til både opvarmning, korntørring og drift af visse maskiner. Også mange steder i industrien benytter man gas, og det giver gode besparelser på udgifterne og også på CO2-regnskabet. I mange af håndværksfagene har man indset, at gas er en god, nem og pengebesparende løsning. Her skal bruges energi til maskiner, varmekilder til forarbejdning eller opvarmning af værkstedsrum eller tørrefaciliteter. Også på mange restaurationer, på offentlige institutioner, på lagre og inden for byggeri benytter man sig af gas som energikilde. Flaskegas er også nem at transportere, hvis man skal bruge en energikilde, der er flytbar, fordi de maskiner og apparater, der er i virksomheden, skal benyttes flere forskellige steder.

Aftale om levering

Når du køber flaskegas, bør du lave en erhvervsaftale med din leverandør, sådan så du aldrig løber tør for gas, hvilket kan have store konsekvenser for en virksomhed. Sørg for, at du – efter aftale – får leveret jævnligt efter dit behov. Det står din leverandør klar til at hjælpe dig med. De store firmaer leverer gas over hele landet, og de hjælper dig også gerne med alt det praktiske om at komme i gang med brugen af gas og hvilken løsning, der vil være den bedste og mest fordelagtige for netop din virksomhed.  

Ombytning

Når du køber flaskegas, så er flasken din. Vær opmærksom på, at prisen på gasflasken ikke indeholder depositum eller pant. Flasker ombyttes i reglen kun til flasker af samme type. Ved ombytning betaler du altså kun for indholdet af gas i flasken. Tal med din leverandør omkring ombytningen af dine gasflasker. Særlige regler kan gælde inden for de forskellige firmaer. På firmaernes hjemmesider vil du kunne få overblik over de forskellige flaskegas-typer, man tilbyder. Er du i tvivl om, hvilken type, du skal benytte dig af i netop din virksomhed og til dit brug, så kan du altid få hjælp hos leverandøren. Læs mere om køb og ombytning af gasflasker her.