På alle mine rejser har jeg – hvis det altså har været muligt – været ude at sejle i større eller mindre omfang. Men så snart jeg er kommet tilbage til lille Danmark, har vejret enten ikke tilladt sejlads, eller også har motivationen for at komme ud at sejle med mine venner bare ikke været der. Men nu skal det være. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil have et speedbådskørekort – og muligvis også min helt egen speedbåd.

Jeg har hørt fra mine venner, at jeg skal tage speedbådskørekortet hos Danmarks førende sejlerskole for fritidssejlere, Watergames. Netop Watergames har mange års erfaringer i at tilbyde diverse kurser og certifikater inden for sejlads til fritidssejlere.

3 asiatiske robåde der sejler rundt i azurblår hav mellem 2 klippevægge

Et internationalt speedbådskørekort

Jeg vil ikke bare bruge mit kommende speedbådskørekort her i Danmark. For ca. 1/3 af året er jeg ikke hjemme i Danmark men ude at rejse, og derfor er det afgørende vigtigt, at mit kommende speedbådskørekort også gælder i udlandet. Det speedbådskørekort man får hos Watergames, kan man netop også bruge i udlandet, og derfor vil jeg på lovlig vis kunne leje speedbåde, når jeg skal ud på næste færd.

For selvom jeg tidligere har sejlet meget, når jeg har været ude at rejse, så har det aldrig rigtig været mig, der har styret båden. Det har altid været lokale fiskere, eller andre personer jeg lige er faldet i snak med. Derfor ser jeg ekstra meget frem til selv at styre speedbåde i udlandet såvel som her i Danmark.

Min næste rejse står på sejlads

Min næste rejse går til fjernøsten – nærmere bestemt Thailand, Malaysia og Indonesien. Inden da har jeg forhåbentlig fået mig mit speedbådskørekort, så jeg kan leje speedbåde dernede. Der eksisterer et væld af ekstraordinære, naturskønne områder dernede, hvor det kun er muligt at komme ud til via speedbåd. Jeg ser især frem til, at kunne sejle rundt i det azurblå hav og nyde omgivelserne omkring mig. Jeg vil både sejle rundt i de pulserende byer, ligesom at jeg vil sejle rundt i de afsidesliggende landsbyer.  

Jeg plejer normalt at rejse sammen med tilfældige backpackere, som jeg finder på min vej, men på denne rejse vil jeg have min kæreste med. Vi har ikke været kærester i særlig mange måneder, men vi synes begge, det kunne være helt fantastisk at komme på en sådan tur sammen. Jeg har også fået overtalt min kæreste til at tage et speedbådskørekort, så vi begge kan styrer båden.