Reparation af av udstyr

Av udstyr er på mange måder en spændende verden. Ikke mindst fordi udviklingen af teknologien sker med lynets hast. Lige så snart du tror du har det nyeste af det nyeste, så går der ikke længe inden, der er kommet noget nyere som er endnu bedre. Det kan derfor være noget af en labyrint at skulle købe eller leje av udstyr. Jeg har derfor forsøgt at strikke en lille guide sammen, som har til formål at sørge for du får fat i det helt rigtige av udstyr, til dit behov. Måden jeg vil klæde dig på til, at købe eller leje av udstyr er ved, at udpege en række faktorer som du skal være opmærksom på.  

Er det nye altid det bedste?

Her kan man fristes til, at svare kort og konkret, ja. Fordi i 99% af alle tilfælde er en nyere version af et givent produkt inden for av udstyr, altid bedre end den gamle. Men det er ikke altid ens betydning med, at det er den nyeste version du skal gå efter. Det kan være en ekstrem svær vurdering at lave for dig, som ikke har den store viden omkring av udstyr. Du vil i de fleste tilfælde skulle stole på den råd og vejledning du kan få hos den leverandør eller shop du vælger at handle med. Sandheden er den, at det faktisk sjældent kan betale sig, at gå med den nyeste version af et produkt. Det har både noget at gøre med pris og om du skal købe eller leje, hvilket jeg vil vende tilbage til senere i blogindlægget.

Skal du købe eller leje dit av udstyr?

Købe eller leje er ofte noget mange er i tvivl om. Hvornår kan det ene betale sig, fremfor det andet? Det er et spørgsmål der kan være svært at svare på. I bund og grund handler det om, hvor meget du kommer til at bruge dit av udstyr, og ikke mindst hvor ofte. Det siger sig selv, at hvis du meget sjældent skal bruge det, kan det ikke betale sig at købe. Hvorimod hvis du skal bruger det ofte, kan det godt betale sig at investere. Det er logik for de fleste. Men det kan være en svær vurdering, for dem som befinder sig i midten af de to eksempler. Det er en meget hårfin grænse. Som udgangspunkt kan det stort set altid bedre betale sig, at købe end at leje sit av udstyr. Men snakker vi store set-ups af av udstyr, som storskærme / videovægge, til store konferencer, kongresser eller koncerter, så kan det uden tvivl bedst betale sig at leje sit av udstyr.

Er prisen en god indikator?

Pris og kvalitet går som udgangspunkt hånd i hånd når det kommer til av udstyr. Men alt efter om du skal købe eller leje, kan prissætningen være meget forskellig. Hvis du lejer dit av udstyr, er det mere normalt at prisen er til at forhandle med. Specielt hvis vi igen, snakker om et større set-up. Hvorimod når du køber er prisen ofte fast. Derfor kan du ikke altid brugen prisen som indikator i forhold til om det er et godt eller dårligt produkt.