Måske har du længe gået med drømmen om at adoptere en lille hundehvalp, eller måske stod du lige pludselig med muligheden? Uanset hvorfor du nu står overfor for denne familieforøgelse, så er det altid spændende, når man skal til at have hund. Det kan nemlig give et helt nyt liv i huset, og så er man sikker på at få en masse kærlighed.

Inden det hele kommer til at gå op i fest og løjer, så er der dog nogle ting, du lige skal huske at tænke på, inden vuffer kommer hjem.

For at give din nye hund den optimale tilværelse så skal du nemlig anskaffe dig visse ting, og det kan være godt at gøre, inden du pludselig står med en energisk og legesyg hundehvalp, der kræver al din opmærksomhed.

De vigtigste ting til din hundehvalp

Hundehvalpe er nogle krævende små væsner, og der er meget arbejde i at opdrage og underholde dem. Det kommer selvfølgelig med en masse glæder, men det er vigtigt, at man er sikker på, at man faktisk kan møde alle deres behov.

En ting, man skal være sikker på, er, at man kan gå ture med dem mindst en gang dagligt. Da hundehvalpe endnu er utrænede og impulsive, er det vigtigt, at man holder dem i en god snor. For at de ikke skal blive viklet ind i snoren, er det også en god idé at have dem i en hundesele, så de ikke kommer til skade, hvis de begynder at trække i snoren.

Derudover bør du skaffe en god hundekurv eller hundeseng til din hund, så du er sikker på, at den sover godt. Indtil den er voksen, kan det være en god idé at have hundekurven i soveværelset, hvor du sover, så du kan være parat, når din hund skal op og tisse midt om natten.

Man bør selvfølgelig også give sin hund det rette foder, som passer til dens alder. Du vil kunne se på pakken, om hundefoderet er egnet til hundehvalpe, så du ikke kommer til at give din hund den forkerte kost.