Kreatin loading fase er den ’fase’, som der af ESFA anbefales, at du går igennem inden for at kreatin kuren bliver en del af din hverdag. Kreatin loading fase går ud på, at du i fem dage indtager omkring 10-20 gram kreatin pulver eller anden form for kreatin kosttilskud i to-fire serveringer. Herefter går du ind i en såkaldt vedligeholdelsesfase, hvor det anbefales, at du skærer ned på to-tre gram om dagen. Det er altså noget af en nedtrapning efter kort tid. For dig, der træner med høj intensitet eller blot rigtig meget, anbefaler ESFA tre gram om dagen efter kreatin loading fase, og dette er selvfølgelig baseret på vigtigheden af, at din krop får den kreatin, den har brug for.

Kreatin loading fase – meget forskning på området

Siden ESFA publicerede deres anbefalinger angående indtagning og vigtigheden af kreatin loading fase, har der været meget ny forskning, der prøver at bevise, at kreatin loading fase er fuldstændig ligegyldig. Det er altså ikke noget, som du skal, men det er det, som ESFA mener er det bedste for kroppen, da kroppen får en slags tilvænningsperiode først. Når det kommer til kreatin kur er det også vigtigt at nævne, at dosering af din kreatin er super nem. Kreatin pulvere indeholder nemlig en praktisk måleske som angiver en vægt som står på kreatin produktets ernæringsinformation. Du kan altså føle dig sikker på korrekt dosering, uanset om du vælger en kreatin loading fase eller starter i det små.

Hvad bør du overveje ved en kreatin kur?

Det er vigtigt, inden du begynder på et kosttilskud, at du undersøger nøje, om det vil gavne dig, ellers kan tilskuddet have helt modsat effekt. Læs nogle kreatin guides før du går i gang og overhovedet overvejer, om det er noget, du vil. Der er studier, der beviser, at du får mest ud af pengene, hvis du kombinerer din indtagen af kreatin med kulhydrater. Det er muligt at finde kreatin pulver, der også indeholder kulhydrater, hvis det er noget, du vil prøve. Kosttilskud af kulhydrater kan du også købe separat, hvis dette ønskes.