bas

Hjemmebiografer er blevet vildt populære herhjemme, med store fjernsyn, surround sound højtalere, subwoofer og helt mørke for at opnå den rigtige biografstemning. Lyden er selvfølgelig sammen med billedet de 2 afgørende faktorer for oplevelsen af filmen eller musikken. I dag er musikproduktioner ren videnskab og musikproducerer er håndværkere der nyder stor respekt i og uden for branchen. Det er ikke tilfældigt. Mennesker elsker musik og musik påvirker os emotionelt. Musik kan frigive endorfiner og skabe lykkefølelse. Generelt er vi mennesker meget påvirkede af musik og lyd, og det klassiske eksempel er hvis man mute’er en uhyggelig film, så bliver den væsentligt mindre uhyggelig – simpelthen fordi vi bliver så påvirkede af lyd, herunder underlægningsmusik som ofte er brugt i film til at understrege pointer og sætte stemninger.

Find din lyd og subwoofer hos Hi-Fifreaks.

 

Musik i flere lag

Når et musiknummer bliver produceret i dag, er det ofte produceret i flere lag med forskellige elementer og lydspor. Der er lag med vokaler, lag med bas, lag med grundtrommer og lag med andre instrumenter. For at kunne opleve musikken er det selvfølgelig centralt at have noget musikken kan komme ud igennem og det er her højtalere kommer ind i billedet. Dog tager almindelige højtalere ikke alt med. Baslydsporet i en produktion er på et lag for sig selv og derfor skal man have fingrene i en subwoofer for at kunne lytte til dette i en film eller en lydproduktion. Med er subwoofer får du en 360 graders lydoplevelse fordi den tager baslydsporene med som en almindelig højtaler ikke kan gengive. Hvis du går op i musik og lyden bag og er en smule lydnørd en er en subwoofer et must-have til dit musikanlæg.

 

Gør dine musikoplevelser bedre med en subwoofer

Musik er selvfølgelig meget subjektivt og vi opfatter musik på mange forskellige måder – der er sikkert også derfor der er så mange forskellige genrer, bands og stilarter. Nogen elsker rockguitar, der skal være højt øredøvende og med masser af elektrisk guitar, mens andre mere er til lyrik hvor vokaler og teksterne er i fokus hos kunstnerne, hvor nogle helt tredje helliger sig til jazz, hvor blæseinstrumenter er det bærende element i genren. Det er selvfølgelig ikke alt musik hvor en subwoofer vil gøre en forskel, men det er dog således at ved en lang række af genrer hvor der bliver produceret med rund dyb bas, som modsvaret til diskanten, vil en subwoofer gøre en kæmpe forskel for en stykke musik.

Når du først har sluttet en subwoofer til dit anlæg, kommer du ikke til at tage den fra igen. Den vil øge kvaliteten af din lyd i stuen og du vil opleve en helt ny dimension af musikalske oplevelser. Såfremt at du ikke allerede har et sæt højtalere på som udgangspunkt 100 watt. Hvis det ikke er tilfældet vil det i de fleste tilfælde hæve niveauet af lydkvaliteten i et rum, og hele oplevelsen af musikken vil ændre sig – og til det bedre, med en subwoofer. Der er simpelthen mulighed for at, ved at tilslutte en subwoofer, blive blæst bagover.