Epoxy har mange anvendelsesmuligheder. De typiske er reparationer og vakuum bagging. Epoxy er meget vandtæt og derfor velegnet til reparationer i eksempelvis svimming pools. Epoxy er også ofte anvendt på værksteder og ilandbrug til at reparere overflader af beton. Det kunne eksempelvis væregulvet. Når gulvet bliver repareret er det typisk med epoxy da, materialet går ned i den ru overflad og slutter tæt. Det er vigtigt at du vælger en epoxy, der passer til netop den overflade du vil tætne, da resultatet eller kan giveskadelige lækager. Når du tættet på rå beton, bør du give mindst 2 lag epoxy,for dels at fiksere alt løst materiale og for at opnå et højere tykkelse på din epoxy.

epoxy

For at styrke din reparation af betonen kan du med fordel vælge at grunde din epoxy med betongrunder. Det styrker din epoxy og trækker længere ned i betonen og at lukke overflader bedre. Din epoxy er dermed væsentlig bedre med betongrunder og kan strækkes længere.

Arbejd med laminerings epoxy

Lamineringsepoxy er velegnet til en lang række af industrien og håndværkers fagenes opgaver. Med laminerings epoxy fra Ekomposit får du en håndlaminering, det er nem at arbejde med. Epoxy fås i flere forskelligehærdningstider. De kan både få en lamineringsepoxy der hærder på 20, 40 og 90minutter. Det giver dig mulighed for at vælge den lamineringsepoxy der passerlige til det projekt du skal bruge materialet til. Det selvfølgelig at foretrække at bruge lamineringsepoxy med lang hærdetid når det er til større projekter der kræver meget arbejde. Hvis det derimod blot er et område på 10×10 cm, hvor derskal påføres materiale, er det ikke nødvendigt med en hærdningstid på mere endde 20 minutter. Epoxy bruges også i forbindelse med vakuum bagging. Her er viskositeten ikke alt afgørende da det både kan arbejde med en lamineringsepoxy af lav viskositet og en mere tyk lamineringsepoxy. Når du arbejder med vakuum bagging vil du ganske givet også få brug for vakuumdobbeltklæbende tape, vakuum film og tætningsbånd forbindelse med dit projekt.